E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Zámecké ovocné knedlíky

Zámecké ovocné knedlíky
Galerie:

Zámecké ovocné knedlíky

Zámecké ovocné knedlíky
Doba přípravy: 30 minut

Na těsto (10 – 12 knedlíků):

  • 500 g polohrubé mouky
  • 110 g másla (rozpuštěné, ne horké)
  • 28 g práškového sladidla FAN S ACESULFAMEM K
  • 230 ml mléka
  • ¼ lžičky soli
  • 1 vejce + 1 žloutek
  • ¾ kostky droždí
  • ovoce dle chuti (jahody, meruňky, borůvky, švestky, jablka, hrušky,…)

Na posypání:

  • tvrdý tvaroh
  • rozpuštěné máslo na přelití
  • smetana ke šlehání
  • práškové sladidlo FAN CUKŘENKA – březový cukr s vanilkou


Postup:

V míse smícháme všechny suroviny (droždí rozdrobíme). Vypracujeme vláčné, hladké těsto, které necháme vykynout.
Z vykynutého těsta nakrájíme stejně velké dílky, které hřbetem ruky zploštíme a naplníme umytým, dobře
osušeným ovocem. Každý naplněný kousek pevně zabalíme do tvaru kulatého knedlíku. Na pomoučněné desce necháme ještě chvilku kynout.
Vaříme nejlépe na páře 10 minut. Ihned po uvaření ovocné knedlíky propícháme vidličkou, aby z nich unikla pára.

Zámecké ovocné knedlíky podáváme přelité rozpuštěným máslem, posypané práškovým sladidlem FAN CUKŘENKA, nastrouhaným tvrdým tvarohem a kopečkem šlehačky.

TIP: Ovoce je potřeba vždy zpracovat čerstvé, a tak na našich stránkách najdete spousty receptů na zavařování, abyste si mohli letní plody vychutnat během celého roku, např. Meruňkový džem, Borůvková marmeláda nebo Jahodový sirup vás potěší i v zimě.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

svestkovy dezert
Švestkový dezert
Příprava: 60 minut
ovocne zele
Ovocné želé
Příprava: 15 minut
jahody mascarpone 1
Jahody s mascarpone krémem
Příprava: 15 minut
pikantni kecup
Pikantní kečup
Příprava: 30 minut