E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Vídeňské vanilkové rohlíčky

Vídeňské vanilkové rohlíčky
Galerie:

Vídeňské vanilkové rohlíčky

Vídeňské vanilkové rohlíčky
Doba přípravy: 30 minut

Na vídeňské vanilkové rohlíčky potřebujeme:

Postup:

Z uvedených surovin důkladně zpracujeme hladké těsto, ale snažíme se pracovat rychle, aby se máslo pod rukami neroztopilo. S těstem můžeme hned pracovat, anebo ho zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici.
Z těsta pak vyválíme váleček, ten rozkrájíme na menší a hlavně stejné kousky. Rukou tvarujeme jednotlivé rohlíčky, které přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 10 minut.
Po upečení ještě teplé posypeme FAN CUKŘENKOU – Březový cukr s přírodní vanilkou. Tento postup ještě zopakujeme před servírováním, aby byly vídeňské vanilkové rohlíčky krásně pokryté jemný cukrem a voňavé.

TIP: Březový cukr neboli xylitol se báječně hodí jako náhrada klasického řepného cukru, a využít se dá úplně stejně. V naší databázi máme spousty vyzkoušených receptů, např. Rýžový nákyp s meruňkami zahřeje na těle i na duši 🙂
A když už jsme u vánočního pečení, xylitol můžete využít také při přípravě Plněné ořechy.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

krtkuv minidort
Minikrtkův dortík od @anyfood❤️
Příprava: 5 minut
pampeliškový med
Pampeliškový med
Příprava: 60 minut
jahodovy dzem
Domácí jahodová marmeláda
Příprava: 30 minut
bezovy sirup
Bezový sirup
Příprava: 30 minut