E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Vánočka

Doba přípravy: 60 minut

Potřebujeme:

Postup:

Do mísy dáme všechny suroviny (droždí rozdrobíme) kromě mandlí a rozinek.
Důkladně zaděláme těsto. Na konec přidáme rozinky a nasekané mandle, po zapracování necháme těsto na teplém místě, přikryté utěrkou vykynout.
Vykynuté těsto přendáme na vál vysypaný moukou, znovu propracujeme a rozdělíme na devět stejných dílků, z kterých vyválíme rovnoměrné válečky a upleteme vánočku, přendáme na plech s pečícím papírem a necháme znovu zhruba 45 minut kynout pod utěrkou.
Potřeme zbylým bílkem posypeme nasekanými mandlemi. Aby se vánočka při pečení nerozjela, zapíchneme do ní špejle.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 150 °C do růžova, cca 50 minut.
Po upečení vydatně posypeme FAN CUKŘENKOU – BŘEZOVÝ CUKR S VANILKOU.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

boruvkova marmelada
Borůvková marmeláda
Příprava: 30 minut
Okurky Jany Vačkářové z Vlkanče
Příprava: 60 minut
okurky Bozika
Nálev na okurky dědy Božíka
Příprava: 30 minut
okurky Synacek
Okurky Od Vojtěcha Synáčka z Ústí nad Orlicí
Příprava: 30 minut