E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Švestkový dezert

Doba přípravy: 60 minut

Na rozvar:

  • 0,5 kg švestek
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 10 lžiček tekutého sladidla FAN STARLINEA na bázi sukralózy
  • 2 lžíce rumu
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 4 lžičky vanilkového pudinkového prášku
  • 200 ml vody

Na tvarohový krém:

Postup:

Švestkový rozvar:
Umyté a vypeckované švestky pokrájíme na kousky, dáme do kastrolu s cca 100 ml vody, přidáme tekuté sladidlo FAN STARLINEA, citronovou šťávu, skořici, rum a krátce podusíme na rozvar. Lehce rozmixujeme.
Pudinkový prášek rozmícháme ve zbylých 100 ml vody a přidáme k švestkovému rozvaru. Za stálého míchání povaříme, ochutnáme, a případně dosladíme. Necháme chvilku vychladnout.

Tvarohový krém:
Tvaroh vymícháme se zakysanou smetanou a osladíme dle chuti tekutým sladidlem FAN STARLINEA.

Připravíme si pohárky, do kterých postupně vrstvíme švestkový rozvar a tvarohový krém. Nakonec dáme švestkový dezert ještě do ledničky vychladit.

Při podávání švestkový dezert dozdobíme dle vlastní chuti např. skořicí, kakaem nebo kopečkem šlehačky.

TIP: Švestky jsou v Česku velmi oblíbeným ovocem, a když jich na své zahrádce máte nadbytek, nestačí jen připravit Maková bublanina se švestkami nebo Švestkový koláč. Abyste si své švestky mohli vychutnat i v zimě, zkuste Švestková nutela. A už nikdy nebudete chtít originál 🙂

Sdílejte recept na sociálních sítích

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

ovocne knedliky
Zámecké ovocné knedlíky
Příprava: 30 minut
ovocne zele
Ovocné želé
Příprava: 15 minut
jahody mascarpone 1
Jahody s mascarpone krémem
Příprava: 15 minut
pikantni kecup
Pikantní kečup
Příprava: 30 minut