Potřebujeme:
- 2 hrnky hladké mouky
- ¼ hrnku práškového sladidla FAN na bázi acesulfamu K
- 1 kypřící prášek do perníku
- 1 vejce
- 1 hrnek mléka
- ½ hrnku oleje
- 2 lžíce kakaa
Postup:
Mouku, práškové sladidlo FAN na bázi Acesulfamu K, kypřící prášek a kakao promícháme v míse. Přidáme vejce, mléko a olej a vymícháme těsto. Těsto nalijeme na olejem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 20 minut.
Tip: Perník můžeme ještě vylepšit (dozdobit) čokoládovou polevou a posypat kokosem.
Na polevu budeme potřebovat 100 g kvalitní hořké čokolády a 100 ml 33% smetany. Čokoládu nalámeme na menší kousky a vložíme do misky. Smetanu nalijeme do hrnce, přivedeme k varu a poté jí zalijeme hořkou čokoládou. Za stálého míchání necháme čokoládu rozpustit a vymícháme hladkou polevu.