E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Perník

Doba přípravy: 30 minut

Potřebujeme:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • ¼ hrnku práškového sladidla FAN na bázi acesulfamu K
  • 1 kypřící prášek do perníku
  • 1 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • ½ hrnku oleje
  • 2 lžíce kakaa

Postup:

Mouku, práškové sladidlo FAN na bázi Acesulfamu K, kypřící prášek a kakao promícháme v míse. Přidáme vejce, mléko a olej a vymícháme těsto. Těsto nalijeme na olejem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 20 minut.

Tip: Perník můžeme ještě vylepšit (dozdobit) čokoládovou polevou a posypat kokosem.
Na polevu budeme potřebovat 100 g kvalitní hořké čokolády a 100 ml 33% smetany. Čokoládu nalámeme na menší kousky a vložíme do misky. Smetanu nalijeme do hrnce, přivedeme k varu a poté jí zalijeme hořkou čokoládou. Za stálého míchání necháme čokoládu rozpustit a vymícháme hladkou polevu.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

boruvkova marmelada
Borůvková marmeláda
Příprava: 30 minut
Okurky Jany Vačkářové z Vlkanče
Příprava: 60 minut
okurky Bozika
Nálev na okurky dědy Božíka
Příprava: 30 minut
okurky Synacek
Okurky Od Vojtěcha Synáčka z Ústí nad Orlicí
Příprava: 30 minut