E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Mazanec babičky Anežky

Galerie:

Mazanec babičky Anežky

Doba přípravy: 60 minut

Mazanec je důležitou součástí velikonoční tabule. Upečte si ho s námi, podle receptu babičky Anežky.

Připravíme si:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 110 g másla (změklé)
  • 27 g práškového sladidlo FAN STARLINEA
  • 2 žloutky
  • 30 g droždí
  • 250 ml mléka
  • 20 g rozinek (namočené v rumu)
  • 30 g mandlí (plátky nebo pokrájené)
  • 5 g soli
  • citronová kůra
  • vejce na potření

Postup:

Do mísy prosejeme mouku, přidáme práškové sladidlo FAN STARLINEA, žloutky, rozehřáté máslo (nesmí být horké), sůl, nastrouhanou citronovou kůru, rozinky, pokrájené mandle a nadrobené droždí.
Přilijeme mléko a zaděláme těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě vykynout.
Po vykynutí vytvarujeme bochánek, který přendáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě chviličku kynout.
Celý bochánek potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nakrájenými mandlemi a ve středu bochánku prořízneme ostrým nožem (nebo nůžkami) kříž.
Upečeme v dobře vyhřáté troubě asi na 180 °C  přibližně 45 minut až hodinu.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

boruvkova marmelada
Borůvková marmeláda
Příprava: 30 minut
Okurky Jany Vačkářové z Vlkanče
Příprava: 60 minut
okurky Bozika
Nálev na okurky dědy Božíka
Příprava: 30 minut
okurky Synacek
Okurky Od Vojtěcha Synáčka z Ústí nad Orlicí
Příprava: 30 minut