E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Jahodové pokušení – nepečené

Jahodové pokušení – nepečené

Jahodové pokušení – nepečené

Jahodové pokušení – nepečené
Doba přípravy: 30 minut

Budeme potřebovat:

  • 250 g jahod
  • 35 g práškové stolní sladidlo FAN STEVIA ® se steviol – glykosidy nebo práškové sladidlo FAN STARLINEA
  • šťáva z půlky citronu
  • 240 g bílého jogurtu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • špetka soli
  • 1 sáček želatinového ztužovače za studena
  • 100 ml vlažné vody
  • 1 balíček piškotů

Postup:

Umyté jahody, sladidlo FAN STEVIA® a citronovou šťávu rozmixujeme a přimícháme bílý jogurt.
Vedle v misce vyšleháme šlehačku se špetkou soli.
Do jiné misky nasypeme želatinový ztužovač, zalijeme vlažnou vodou a metličkou rozšleháme.
Takto připravený ztužovač přimícháme k jahodové směsi a nakonec opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku.
Celou formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou fólii.
Na dno poskládáme piškoty a navrstvíme část jahodového krému, opět poskládáme piškoty a stejným způsobem opakujeme. Zakončíme vrstvou piškotů.
Takto připravený dort dáme na několik hodin, nejlépe přes noc, do ledničky ztuhnout.
Ztuhlý dort vyklopíme na tác, stáhneme fólii a dozdobíme ovocem nebo čokoládovými hoblinkami.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

boruvkova marmelada
Borůvková marmeláda
Příprava: 30 minut
Okurky Jany Vačkářové z Vlkanče
Příprava: 60 minut
okurky Bozika
Nálev na okurky dědy Božíka
Příprava: 30 minut
okurky Synacek
Okurky Od Vojtěcha Synáčka z Ústí nad Orlicí
Příprava: 30 minut