E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Jahodová bublanina

Doba přípravy: 30 minut

Potřebujeme:

  • 500 g jahod
  • 3 vejce
  • 50 g práškového sladidla FAN 4:1
  • 1 lžička práškového sladidla FAN CUKŘENKA BŘEZOVÝ CUKR
  • 300 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • 80 ml slunečnicového oleje
  • 80 ml vlažného mléka

Na posyp:

Postup:

Oddělíme žloutky od bílků, žloutky vyšleháme s oběma druhy práškových FAN sladidel do světlé pěny. Mouku prosejeme a smícháme s kypřicím práškem do pečiva, v jiné nádobě smícháme olej a mléko. Obojí po částech přidáváme do žloutkového základu, střídáme přitom sypké a tekuté přísady.
Bílky se špetkou soli vyšleháme do pevného sněhu a postupně vmícháme do těsta.
Menší plech vymažeme olejem a vysypeme moukou. Vlijeme na něj těsto a poklademe ho celými omytými jahodami. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut.

Když bublanina vychladne, pocukrujeme ji práškovým sladidlem FAN CUKŘENKA.

TIP: V databázi našich receptů najdete i další skvělé koláče a bublaniny, např. Švestkový koláč nebo Kokosová bublanina s meruňkami.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

boruvkova marmelada
Borůvková marmeláda
Příprava: 30 minut
Okurky Jany Vačkářové z Vlkanče
Příprava: 60 minut
okurky Bozika
Nálev na okurky dědy Božíka
Příprava: 30 minut
okurky Synacek
Okurky Od Vojtěcha Synáčka z Ústí nad Orlicí
Příprava: 30 minut