E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Hruškový kompot

Doba přípravy: 60 minut

Potřebujeme:

  • 1,5-2 kg tvrdších hrušek
  • 1 litr vody
  • 70 g práškového sladidla FAN STEVIA® STEVIALIN EXCLUSIVE
  • 4 g kyseliny citronové do nálevu + 5 g kyseliny citronové do vody proti zhnědnutí

Postup:

Zralé, pevné hrušky oloupeme, odstraníme bubáky, stopky i s vlákny a jádřince. Rozkrájíme na čtvrtky, menší hrušky na půlky a ihned ponoříme do studené vody, do které přidáme kyselinu citronovou, aby hrušky nezhnědly (na 1 l vody asi 5 g kyseliny citronové). Během přípravy hrušek uvaříme nálev.

Ovoce úhledně naskládáme do čistých sklenic, zalijeme horkým nálevem, tak aby byly hrušky zcela ponořené (kdo chce kompot kořeněný, přidá do sklenice malý kousek celé skořice asi 0,5 cm nebo 2 hřebíčky) a pevně uzavřeme víčkem.

Sterilujeme podle zralosti 20 až 25 minut při 80 °C.

TIP: Z hrušek můžete vyrobit i skvělá povidla, recept naleznete ZDE

Sdílejte recept na sociálních sítích

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

boruvkova marmelada
Borůvková marmeláda
Příprava: 30 minut
Okurky Jany Vačkářové z Vlkanče
Příprava: 60 minut
okurky Bozika
Nálev na okurky dědy Božíka
Příprava: 30 minut
okurky Synacek
Okurky Od Vojtěcha Synáčka z Ústí nad Orlicí
Příprava: 30 minut