E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Hrušková povidla s jablky

Galerie:

Hrušková povidla s jablky

Doba přípravy: 60 minut

Potřebujeme:

  • 2 kg hrušek (oloupaných a bez jádřinců)
  • 1 kg jablek (oloupaných a bez jádřinců)
  • 1 lžička mleté skořice
  • 4 hřebíčky
  • 2-3 lístečky badyánu (ne celou hvězdičku)
  • 1 lžička kyseliny citronové
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 4-5 lžic rumu
  • 3-4 lžičky tekutého sladidla FAN STEVIA® na bázi steviol – glykosidů (dle chuti a sladkosti ovoce)

Postup:

Hrušky a jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na menší kousky. Vložíme do kastrolu a za občasného míchání uvaříme do měkka.
Poté opatrně rozmixujeme tyčovým mixérem, nemusíme úplně do hladka, můžeme nechat kousky. Přidáme mletou skořici, hřebíček, kousek z badyánu, tekuté sladidlo FAN STEVIA® a vaříme do zhoustnutí.
Nakonec přidáme kyselinu citronovou, citronovou šťávu a rum. Hrušková povidla ještě krátce povaříme a přendáme do čistých sklenic, dobře uzavřeme a zavaříme 15 minut při 80 °C.

TIP: Pokud hrušky milujete, zkuste si připravit dle našich receptů Hruškový kompot.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

ovocne knedliky
Zámecké ovocné knedlíky
Příprava: 30 minut
ovocne zele
Ovocné želé
Příprava: 15 minut
jahody mascarpone 1
Jahody s mascarpone krémem
Příprava: 15 minut
pikantni kecup
Pikantní kečup
Příprava: 30 minut