E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Banánový beránek

Galerie:

Banánový beránek

Doba přípravy: 60 minut

Beránek patří na velikonoční stůl jako poklice na hrnec! A jaký to bude, to záleží jen na Vás. Máte-li doma zralé banány – banánový beránek bude ideální způsob. Díky banánové složce je trochu hutnější, ale také vláčnější – žádná suchá buchta.
V našich receptech ale najdete také recept na Beránek s jablky a ořechy a Velikonoční beránek – pistáciový. Vyzkoušejte!

Na těsto:

Postup:

Společně vyšleháme FAN SORBIT s povoleným máslem a za stálého šlehání postupně přidáme žloutky.
Do žloutkové směsi metličkou vmícháme banány, které jsme si předem rozmačkali vidličkou s troškou mléka. Poté dolijeme zbytek mléka, znovu zamícháme a postupně přisypeme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem. 
Z bílků si mezitím ušleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do těsta. Přidáváme ho raději postupně, abychom si nezničili nadýchanost těsta.
Hotové těsto rozetřeme do důkladně vymazané a vysypané formy na beránka a upečeme v předem vyhřáté troubě na 175 °C asi 30 – 40 minut (zjistíme zapíchnutím špejle).

Jakmile banánový beránek vychladne, posypeme ho sladidlem FAN CUKŘENKA – březový cukr s vanilkou. A nezapomeneme mu na krk uvázat nějakou pěknou mašličku!

TIP: Nezapomeňte i na další velikonoční recepty! Určitě Vaječný koňak – pro koledníky, Jidáše, aby po celý rok bylo pevné zdraví. A vyzkoušejte si i jednoduché Boží milosti, zaručeně Vás okouzlí nejen svou jednoduchostí.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

krtkuv minidort
Minikrtkův dortík od @anyfood❤️
Příprava: 5 minut
pampeliškový med
Pampeliškový med
Příprava: 60 minut
jahodovy dzem
Domácí jahodová marmeláda
Příprava: 30 minut
bezovy sirup
Bezový sirup
Příprava: 30 minut