Recepty se sladidly

ZAVAŘOVÁNÍ OKUREK

Zavařování okurek se sladidly má mnohaletou tradici. Už naše babičky používali sacharinové tabletky místo cukru. Námi uváděné recepty jsou léty prověřené. Jedná se o výherní recerpty vybrané odbornou porotou v soutěži "O nejlepší nakládačku".

A jaká sladidla použít?
Na zavařování zeleniny se skvěle hodí klasická tabletová sladidla - Sacharinová, Cyklamát-sacharinová, Sukralózová, Univerzální sladidlo nebo také Slim.

OKURKY:
okurky paní Štěpánky Drápalové z Dolních Bojanovic.    
okurky paní Jany Vačkářové z Vlkanče
okurky pan Vojtěcha Synáčka z Ústí nad Orlicí


ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE

Zavařování ovoce, ať už ve formě marmelád, jamů nebo kompotů, je oblíbeným způsobem jak uchovat Vaší úrodu na zimu. A naše sladidla jsou skvělým způsobem, jak ušetřit kalorie a přitom zachovat chuť ovoce, ba dokonce jí i zintenzivnit.

A jaká sladidla použít:
Z naší nabídky lze použít veškerá sypká sladidla. Většina našich sladidel je připravena přesně tak, aby se dala snadno použít při náhradě řepného cukru.

Sladidla 4:1 - nejlepších chuťových výsledků dosáhnete se STARLinea nebo Stevia sypká.
Můžete vzít svůj oblíbený recept, použít pouze 1/4 množství sladidla oproti cukru. A máte svou oblíbenou zavařeninu, jam nebo kompot - chuť stejnou, ale o 75% méně kalorií.

Sladidla 5:1 - Stevialin 
U tohoto sladidla použijete pouze 1/5 množství oproti množství cukru. Velkou výhodou tohoto sladidla jsou žádné cukr navíc, pouze cukr z ovoce.

Sladidla 1:1 - Erythritol, Xylitol 
Množství cukru nahradíte stejným množstvím sladidla. S Erthritolem bez kalorií navíc.

RECEPTY:
Bezinková marmeláda
Jablečná přesnídávka
Meruňkový džem
Rychlý rybízový džem

Pečení

V nabídce je několik výrobků určených přímo na pečení. Nejuniverzálnějším je nízkokalorické STARLinea 250g, kterým snadno nahradíte cukr téměř ve všech receptech a díky svému obsahu ovocného cukru vám také zaručí karamelizaci a další vlastnosti běžného cukru, v mnoha receptech tak důležitých.

Stejné vlastnosti nabízí i zcela přírodní směsné sypké sladidlo, které je na bázi steviol-glykosidů a ovocného cukru - Sypké sladidlo na bázi steviol-glykosidů 250g , nebo sladidlo se sladivostí 5:1 - Stavialin exclusive 150g.

Další výrobky, které lze úspěšně použít při náhradě cukru jsou i z dřívějška dobře známé Sorbity.

VYZKOUŠENÉ RECEPTY

Velikonoce
Velikonoční mazanec
Velikonoční jidáše

Vánoce
Celozrnné slepované cukroví
Vosí hnízda
Vanilkové rohlíčky

Pro každý den
Banánové muffiny
Švestkový koláč s drobenkou z babiččiny kuchařky
Jablková bábovka s kokosem
Maková buchta
Křehký mřížkový koláč
Mramorová bábovka
Křehký štrůdl
Celozrnné muffiny