CZ

NOVINKA

 

Společnost F&N dodavatelé se neustále snaží přicházet s novinkami v oblasti náhradních sladidel a zdravého stravování. Proto nyní přicházíme na trh s řadou výrobků na bázi polyolů doplněnou o lecitin, které jsou určeny především znalcům v oblasti náhradních sladidel, ale určitě potěší i každého, kdo se nebojí experimentovat a objevovat nové trendy zdravé výživy.

 

 

CO JSOU POLYOLY?

Zjednodušeně se jedná o alkoholické cukry běžně se vyskytující v některých druzích ovoce.  Mají více skupin  - OH, proto polyoly (např. sorbitol má šest skupin – OH). Jsou dobře rozpustné ve vodě, jsou dost hygroskopické.

 

Polyoly jsou různě sladké, od poloviny sladkosti cukru (sorbitol) až po rovnost sladkosti cukru. Od ostatních náhradních sladidel se liší vyšším obsahem energie (i když stále polovičním, než má sacharóza). Dobře se kombinují s intenzivními sladidly, kde pomáhají jejich chuť přiblížit chuti cukru. Polyoly neztrácí sladkost ani při zahřívání. Ale nemají aldehydovou skupinu a proto nepodléhají Maillardově reakci. Polyoly jsou stabilní při zahřívání v rozmezí pH 2-10, tj zabraňují zhnědnutí a udržují světlou barvu.

 

Polyoly jsou také známé chladícím efekt v ústech. Nejméně ho vykazují maltitol a isomalt, které se nejvíce podobají cukru. Erythritol, mannitol a sorbitol mají průměrný chladící efekt, největší chladící efekt má xylitol, proto se hojně využívá např. u větrových žvýkaček a bonbonů.

Polyolů se běžně využívají v potravinářství k výrobě především soft drinků, mražených dezertů, žvýkaček aj.

 

V naší nabídce  NOVĚ najdete následující polyoly - Erythritol, Isomalt, Maltitol a Xylitol

 

F&N dodavatelé, s.r.o. ||    Tišice 225, 27715 Tišice    ||    Tel.: + 420 326 981 402   ||    E-mail: fan@fansladidla.cz